Concorso d’Eleganza Villa d’Este 1 minute leestijd

Concorso Villa d'Este 2012
Het jaarlijkse Concorso d’Eleganza Villa d’Este dat wordt gehouden bij de Villa Erba in Cernobbio, Italië is een van de meest exclusieve evenementen van het jaar. Hoofdsponsor BMW pakte weer groot uit met een dozijn Rolls Royces, en de Z4 Coupe Zagato. Nadat vorig jaar al op zaterdag de deuren werden geopend voor het publiek, werd dit jaar al op vrijdag avond het Concorso geopend met een bijzondere show.

51
Dit jaar werd de tuin van Villa Erba versierd met 51 bijzondere modellen, BMW nam niet alleen de Z4 Zagato mee, ook de Turbo Concept uit 1972 was te bezichtigen. Designstudio Giugiaro, eigendom van VAG, nam de Brivido mee die eerder dit jaar in Genève werd gepresenteerd. Aston Martin presenteerde de AM310 Concept, de beoogde DBS opvolger die deze winter nog werd gespot tijdens tests.

Alfa Romeo 6C
De winnaar van dit jaar is een Alfa Romeo 6C 1750 GS uit 1933, Canadese eigenaar David Cohen was ‘over the moon’ met de Coppa d’Oro. Het is niet de eerste prijs voor de bijna 80 jaar jonge auto, gebouwd door Coachbuilder Guiseppe Figoni.Categorie(ën)