F.A. Porsche overleden 1 minute leestijd

Ferdinand Alexander Porsche overleden
De kleinzoon van VW Beatle en Porsche 356 tekenaar Ferdinand Porsche, is op 76 jarige leeftijd overleden in Salzburg, Oostenrijk. Het trieste nieuws maakte Porsche-CEO Matthias Müller bekend, het design nalatenschap zal in de toekomst van Porsche geëerd blijven. In 1962 tekende Ferdinand Alexander Porsche de 911 die nog steeds als model staat voor de huidige modellen van het sportwagen merk. 10 jaar later verliet hij het familiebedrijf om zijn eigen bedrijf op te zetten, de Porsche Design Studio wat zich specialiseert in industriële vormgeving.

Wieg
Vanaf 1958 raakte de telg uit de Porsche familie betrokken bij het autobedrijf, om 4 jaar later de leiding te krijgen over de designafdeling. In zijn tijd ontwierp bij de eerste 911, met codenaam 901, verder hield hij zich bezig met de racerij. Hij ontwierp onder andere de Type 804 F1 bolide en de 904 Carrera GTS.

Porsche Design
Na zijn tijd als autotekenaar richtte hij zich op industriële vormgeving met een eigen design studio. Inmiddels is de studio een gerenommeerde naam voor niet alleen auto-gerelateerde accessoires, ook bijvoorbeeld horloges, keukens en brillen worden ontworpen in de studio die inmiddels is herenigd met Porsche AG.



Categorie