Sterke afname van filedruk 1 minute leestijd

Snelweg A4 Brug over de oude rijn Maybach 57s
Een vermindering in files met maar liefst 30% ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar werd gemeld door de ANWB. Sinds 2006 was het niet meer zo ‘rustig’ op de weg. Het grootste knelpunt bleef de A4 tussen Den Haag en Amsterdam ter hoogte van Roelofarendsveen en Hoogmade. De drukte op het traject dat deel uitmaakt van een grote infrastructuur vernieuwing, zal de komende jaren afnemen. Sinds vorige maand zijn de nieuwe rijbanen richting Den Haag geopend.

Knelpunt
Het traject dat al decennia aan de top staat van drukste snelweg van Nederland, is de afgelopen jaren flink verbeterd met onder andere een nieuw knooppunt ter hoogte van Hoogmade / Leiderdorp. Alle werken van de nieuwe A4 moeten in 2014 gereed zijn, de snelweg ligt deels verlaagd en is geïntegreerd met een aquaduct. Een van de grootste bottlenecks, de brug over de oude-rijn is daarmee verleden tijd.
Niet alleen op het A4 traject wordt gewerkt, ook ring Amsterdam en aansluitende wegen worden de komende jaren flink gerenoveerd en uitgebreid.Categorie