Ferrari museum in Modena 1 minute leestijd

Museo Casa Enzo Ferrari
Het nieuwe Ferrari museum is toegewijd aan oprichter Enzo Ferrari en is gebouwd op de plek waar hij in 1898 is geboren. Het museum verteld het verhaal van de geboorte van het illustere automerk, van Mille Miglia tot Formule 1. In het door Future Systems ontworpen museum is niet alleen plek voor het merk met het steigerende paard, ook Alfa Romeo, De Tamaso, Maserati en Pagani hebben een plek gekregen.

Cultuur
Het museum eert dus Enzo Ferrari, die meer deed dan auto’s bouwen, volgens Ferrari heeft hij een grote bijdrage geleverd aan het wereldwijd verspreiden van de Italiaanse cultuur. Mauro Tedeschini verteld dat het € 18 miljoen kostende museum een denkbeeldige brug slaat tussen het verleden en heden. Wie nog geen Tifosi is, moet het wel worden na het lopen langs de races, plaatsen en personen die historie schreven.

Restauratie
Het oude huis van Enzo Ferrari is uiteraard behouden gebleven, een uitgebreide restauratie is de start van de tour geworden. Zoon van Enzo, Piero Ferrari is blij met de oplevering van het museum, volgens hem is het Museo Casa Enzo Ferrari een uitstekende toevoeging op het bestaande Ferrari museum in Maranello.

[nggallery id=36]



Categorie(ën)