Porsche toont Macan schets 1 minute leestijd

Officiële schets van de 2014 Porsche Macan

Al enige tijd doet het ‘Cajun’ gerucht de rondte, een baby-SUV van Porsche op het Audi Q5 platform. Om een einde te maken aan alle geruchten, heeft Porsche de ‘Macan’ officieel aangekondigd, waarvan de productie eind 2013 zal gaan beginnen.

Cajun
De werknaam Cajun was een verbastering van Cayenne en Junior. De naam Macan is afkomstig uit Indonesië en betekend tijger. Porsche lijkt ook te kiezen voor Audi motoren. Dezelfde 4-cilinder turbo motor en directe-injectie V6 die Audi aanbiedt voor onder andere de Q5.

2014 Porsche Macan Mule
Sneeuw test van de Porsche Macan, vermomd als een Audi Q5.

Investeren
Dat de autobouwer uit Stuttgart grootste plannen heeft met de kleine SUV, blijkt uit de investering die wordt gedaan in de productie faciliteit te Leipzig. Hiermee is een investering van € 500 mln. en een verwachte 1000 extra werkplekken gemoeid.
Net als de Range Rover Evoque, wordt er zowel een 2- als 4-deurs model variant van de Macan verwacht.Categorie(ën)