Einde van 2-deurs M3 1 minute leestijd

BMW 2014 M3 M4 Coupe spyshots
De modellen uitbreiding van BMW betekend het einde voor de 2-deurs M3, in plaats daarvan zal de coupé en cabriolet sportwagen voortaan door het leven gaan als M4. De modellen aanduiding volgt daarmee die van de 6-serie, de sportieve coupé en cabriolet uitvoering op basis van de 5-serie. De letter/cijfer combinatie M3 blijft wel bestaan, de 3-serie sedan zal ook een M-uitvoering krijgen.

Weer 6-cilinder
Na het V8 uitstapje van het laatste (e90) M3 model, gaat BMW weer terug naar de 6-cilinder, door er 3 turbo’s op te schroeven moet het vermogen op rond de 450 pk komen. Veelvuldig gebruik van carbon fiber moet de auto een stuk lichter maken, wat de prestaties ten goede moet komen. Wie de auto op de oprit wil parkeren moet nog geduld hebben, de auto wordt niet voor 2014 in de showroom verwacht.Categorie(ën)