Loeb vergroot voorsprong WRC 1 minute leestijd

Sebastian Loeb Rally Mexico 2012

Voor de 6e keer op rij is Sebastien Loeb het snelste over de proeven van de Rally Guanajuato Mexico, waarmee de coureur samen met co-pilot Daniel Elena de voorsprong in het WRC vergroot. Het is de 69e overwinning van de equipe sinds de entree in 1999. Teamgenoot Mikko Hirvonen finishte als 2e voor de Ford een-twee.

Pech
Het was niet alleen goed nieuws voor Ford WRC, Jari-Matti Latvala was op koers voor de derde plaats, maar liet zich afleiden door een crash van Novikov waardoor hij zelf een koprol maakte. Met veel schade kon hij wel naar de finish kruipen, maar viel vervolgens uit door de omvang van de schade. Daardoor kon Peter Solberg met zijn Subaru plaatsnemen op het laagste schavot van het podium. Eerder in de rally had hij veel pech en reed tot 2x toe lek.

Mini
Armindo Araujo finishte in zijn mini op de 7e plek, 2 plaatsen voor het Monster World Rally Team van Ken Block dat terug in 2007 in deze Rally wedstrijd debuteerde.