Laatste Legend eert Ettore Bugatti 2 minutes leestijd

All Bugatti Legends at Pebble Beach 2014
Toch een bijzonder gezicht, op het golf-gras van Pebble Beach waar Bugatti alle 6 de ‘Legends’ modellen heeft geparkeerd. Het 6e en laatste speciale model werd daarbij onthuld, opgedragen aan Ettore Bugatti. Wederom worden er 3 stuks van gebouwd en wanneer die zijn verkocht komt dan toch echt het einde in zicht van de Veyron.

Legends
Ruim een jaar geleden begon Bugatti met een serie van 6 Veyron Grand Sport Vitesse modellen, met een specifiek thema waarvan er 3 van elk is gebouwd. De ‘Les Légend de Bugatti Editions’ waren in het leven geroepen om alle 450 te bouwen Veyrons daadwerkelijk te verkopen. De rechten van Bugatti werden in 1998 gekocht door Volkswagen AG (voor 100 Duitse Marken), vervolgens kwam de Veyron in 2005 op de markt.

Ettore Bugatti
De laatste Legend-uitvoering eert oprichter Ettore Bugatti, terwijl de ’32 Type 41 Royale model stond voor de uitvoering van de wagen. De voorzijde van de auto is van kaal aluminium, speciaal gepolijst, en vervolgens voorzien van een clear-coat. De achterzijde is carbon fiber met een donkerblauwe tint, dezelfde kleur als het interieur. De dansende olifant siert het opbergcompartiment tussen de stoelen, dit maal uitgevoerd in het edelmetaal platina. De auto kost (exclusief belastingen) € 2,35 mln.

15 to go
Na 18 Legend special editions, is de Veyron bijna uitverkocht. Nu zijn er 405 Veyrons verkocht en geleverd, voor nog eens 30 stuks is al een bestelling gedaan waardoor er dus nog 15 stuks te bestellen zijn. Daarmee kan Bugatti zich vol gaan richten op een opvolger die het gevecht kan brengen naar de Pagani Huayra, McLaren P1 en Ferrari LaFerrari. Waarschijnlijk zal Bugatti zich ook gaan concentreren op het winstgevend maken van de verkopen.Categorie(ën)