TVR ziet mooie toekomst 2 minutes leestijd

TVR Future-1
2 jaar geleden schreven we over een aanstaande wederopstanding van het Britse sportwagenmerk TVR. De gewenste terugkeer op de markt in 2015 gaat niet lukken, wel hebben ze meer informatie vrijgegeven over nieuwe modellen waarbij een eerste al in 2017 op de weg moet. En de vooruitzichten zijn mooi, ontworpen door Gordon Murray (Brabham F1 en McLaren F1), aangedreven door een Cosworth V8.

TVR DNA
10 jaar geleden rolde de laatste TVR uit de fabriek te Blackpool. Sindsdien zijn er pogingen geweest het merk nieuw leven in te blazen, zonder succes. Door een groep investeerders is John Chasey aangewezen als operations manager, hij verteld dat ze trouw willen blijven aan het concept van TVR, een supercar met veel vermogen, een opvallend uiterlijk maar toch gunstig geprijsd.

10-jaren plan
De groep wil meer dan slechts één model, er zijn al 2 modellen getekend die zowel als coupé en cabriolet gebouwd kunnen worden. De wagens hebben dezelfde proporties als de Tuscan en Sagaris, maar verschillen veel door onder andere hoge kwaliteit materialen en eigentijdse techniek. Gordon Murray doet met zijn GDM (Gordon Murray Design) meer dan alleen het ontwerp van de wagen, ook het door hem bedachte iStream wordt toegepast. Dat is een layout voor het produceren van wagens in hoog volume, in een kleine ruimte. Ook wordt gekeken naar deelname in de racerij, de auto met een buizenframe wordt vanaf het begin ontworpen met een race-filosofie.

Deposits
TVR wil nu dus op een duurzame manier het merk opbouwen. Wie wel houdt van een gokje kan een aanbetaling doen om in 2017 als eerste in een nieuwe TVR te rijden.Categorie