72nd Goodwood Members Meeting 2 minutes leestijd

72nd Goodwood Members Meeting 2014-1-10
Er zijn meetings, en dan is er de Goodwood Meeting. Op 29 en 30 maart werd de 72e editie gehouden, bijzonder want hiermee wordt een traditie voortgezet die stopte in de jaren ’60. Door de jaren ’50 en ’60 werd de meeting gehouden exclusief voor leden van de Goodwood Road Racing Club (GRRC), een besloten feestje waar wel de mooiste bolides verschenen. En ook nu in 2014 was er weer een uitzonderlijke opkomst, met “the right crowd, and no crowding”.
72nd Goodwood Members Meeting 2014-1-36

Rowan Atkinson geniet van een goed gesprek en lenteweer op het Goodwood Circuit.

Traditie
Goodwood heeft al jaren 2 belangrijke evenementen op de kalender staan, het Festival of Speed en de Revival. Evenementen van groot formaat die hoge verwachtingen wekken wanneer een traditie wordt afgestoft om weer jaarlijks te organiseren. Ook de members meeting heeft unieke elementen in zich, festiviteiten en spelen die alleen kunnen plaatsvinden tussen de hekken van Goodwood.

Opkomst
De diversiteit van deelnemers is groot, van long tail Le Mans racers, tot Formule 1 en Group B rallybolides museumstukken die zelden rijdend te zien zijn. Zelfs Group 1 race-auto’s uit de jaren ’80 gingen de strijd aan met elkaar en zoals altijd gaat dat met een echt race tempo. De circa 400 wagens waren voornamelijk uit de laat jaren ’60 t/m jaren ’80, een periode waarin de vormgeving onderschikt was aan de techniek die het een van de snelste periodes maakte van de autosport.
Ook veel celebrities maakte acte de presence, zoals Rowan Atkinson, Sir Chris Hoy, Sir Stirling Moss en bekend-collectioneur Chris Evans.

73rd Members Meeting
Bijzonder is dat de organisatie van de Goodwood Members Meeting een evenement neerzet voor auto’s die doorgaans niet in aanmerking zouden komen voor de 2 andere evenementen. Toch zijn deze auto’s in elk opzicht uniek en een evenement met een jaren ’60/’70/’80 thema is wat eigenlijk nog ontbrak tussen de Revival en FoS. Nu wordt Members Meeting traditie weer voortgezet, volgend jaar zal de 73e editie plaatsvinden.



Categorie