Nazomer debuut voor BMW 2-serie Cabrio 1 minute leestijd

BMW 2-serie cabriolet 2014
Iedereen is terug van vakantie en de herfst staat voor de deur, misschien niet het meest ideale moment om een cabrio te onthullen, toch heeft BMW het gedaan met de 2-serie cabriolet. BMW noemt de wagen “verfrissend dynamisch” en verschilt weinig ten opzichte van de coupé. Op 2 oktober zal de auto worden gepresenteerd op de Mondial de l’Automobile, vanaf 28 februari staat de auto in de showroom.

Markt
Net als Audi positioneert BMW nu de sportievere modellen iets hoger in de markt, de 2-serie cabriolet is de opvolger van de 1-serie cabriolet, maar is een meer volwassen auto. Het stoffen dak dat is voorzien van een extra isolerende laag opent of sluit tot een snelheid van 50 km/h in 20 seconden. Het dak is te bestellen in het zwart, bruin of antraciet.

Passagiers
BMW heeft vooral nagedacht over praktische zaken en de passagiers achterin. In- en uitstappen zou makkelijker gemaakt zijn dankzij een grotere ruimte en stoelen die verder naar voren kunnen glijden. Er kan ook veel baggage mee, standaard 335 liter of 280 liter wanneer er open wordt gereden. Extra ruimte kan er worden gemaakt door de achterbank neer te klappen.

Motoren
De auto is te bestellen als 220i (184 pk), 220d  (190 pk) of M235i (326 pk), een 8-traps steptronic transmissie stuurt het vermogen naar de wielen. Prijzen van de auto worden bekend gemaakt tijdens de presentatie op de motor show van Parijs.



Categorie(ën)