Sportwagenfabrikant Marussia stopt 1 minute leestijd

Marussia Autosalon Geneve 2012-1
Vandaag heeft Marussia Motors aangekondigd de deuren te sluiten. Het bedrijf bouwde de eerste Russische sportwagen ooit, genaamd B1 en B2. Helaas wisten ze maar weinig modellen te verkopen, ondanks showrooms in 2 van de duurste steden ter wereld, Moskou en Monaco. Marussia was aanwezig op veel motor shows waaronder Top Marques en de Autosalon Genève, de meeste bekendheid kreeg het merk door een meerderheidsbelang in het gelijknamige formule 1 team.

Marussia B1 & B2
In 2007 kwam Marussia op de markt met plannen voor een supercar, precies op het moment dat de financiële crisis begon. Jaren van ontwikkeling volgde, waarbij Marussia hoopte om uiteindelijk 300 voertuigen te kunnen bouwen en verkopen. In 2012 stond Marussia nog op de Autosalon van Genève met wat het uiteindelijke B2 productie model zou moeten zijn. Toch zorgde de crisis en vooral de devaluatie van de Russische Roebel ervoor dat er amper interesse was voor aanschaf.

Formule 1
In 2010 kocht Marussia een meerderheidsbelang in het team dat toen nog onder de naam Virgin Racing bekend stond. Vanaf 2011 reed het team onder de naam van Marussia, maar heeft nimmer succes behaald. Het stoppen van Marussia Motors heeft geen gevolgen voor de Formule 1 activiteiten van Marussia F1, financiële en technische banden zijn er niet meer.



Categorie