Audi onthuld RS Q3 1 minute leestijd

Audi RS Q3 2013
Voordat Audi op de beursvloer van Genève de RS Q3 laat debuteren, heeft het automerk foto’s verstuurd van de kleinere SUV die als eerste de “RS” badge zal dragen. De auto is in grote lijnen hetzelfde gebleven als het concept dat eerder werd gepresenteerd, al heeft Audi nog niet alle specificaties vrijgegeven.

Design
Net als bij het concept model heeft de RS Q3 naast de gebruikelijke kenmerken van een meest-sportieve Audi, een ander vormgegeven achterzijde en wielkasten, verder staat de auto aanzienlijk lager op het asfalt van de standaard Q3.

Concept
Het concept model werd aangedreven door een 2,5 liter 5-cilinder turbo motor die 360 pk levert, wellicht wordt het vermogen voor het productie model nog iets teruggeschroefd. Wel wordt verwacht dat er voor de transmissie van de auto wordt gekozen dezelfde S-Tronic dubbele koppeling, die in alle meest recente RS-modellen wordt geplaatst.
Daarnaast zal de auto uiteraard worden voorzien van Quattro, een sprint naar 100 km/h zou rond de 5,5 seconden gepiept zijn, met een begrensde topsnelheid van 250 km/h. Het concept zou goed zijn voor 5,2 seconden naar de 100 km/h, met een topsnelheid van 265 km/h.



Categorie(ën)