Audi winnaar 80e 24h Le Mans 1 minute leestijd

Audi R18 e-tron winner 24h Le Mans 2012
Nieuwkomer Toyota had de snelheid, maar niet het geluk om het Audi lastig te maken in het grootste racefestival van het jaar. Voor het tweede jaar op rij wist het team van Marcel Fässler, André Lotterer en Benoit Tréluyer de race te winnen na 378 rondes over het circuit La Sarthe. De nieuwe Diesel-hybrid R18 e-tron racewagen vertrok vanaf Pole Position tijdens de 80e 24h Le Mans. Beide Toyota’s vielen uit, de hybride Audi pakte de 1e en 2e plek op het podium, de oudere Ultra diesel legde beslag op de 3e plaats.

Deltawing
Aan het begin van de avond kwam Anthony Davidson in de Mulsanne bocht in aanraking met een 458 Challenge wagen met een zware crash tot gevolg. De coureur moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis waar later 2 gebroken ruggenwervels werden geconstateerd. Een bijzondere deelname dit jaar was Nissan met de Deltawing, ironisch genoeg was het Nakajima met de Toyota die de bijzondere auto en zichzelf uitschakelde.Categorie(ën)