Video: Bentley Luxury SUV 1 minute leestijd

VAG lijkt nu ook een nieuwe niche in de SUV markt te hebben gevonden, Luxury SUVs. De Cayenne is voor Porsche een groot verkoopsucces geworden. Het is zelfs 10 jaar na de introductie, de meest verkochte Porsche geworden. Bentley zal met de SUV een hoger segment creëren (waar eerder Maserati aan begon met de Kubang). De EXP 9 F heeft de bekende W12 motor aan boord met permanente 4-wiel aandrijving.

Go
In de kofferbak is op deze concept nog een uitgebreide picknick-set te vinden, verder is de auto modern en geheel uitgerust met LED verlichting. Verder is het interieur klassiek met veel hout en leder, afgewisseld door LCD displays.
Bentley heeft aangegeven terug naar de tekentafel te gaan, om de productie versie te tekenen. Bentley wil tussen de 3.500 en 5.000 Luxury SUV’s gaan verkopen.Categorie(ën)