Douaneproblemen voor AC 1 minute leestijd

AC 378 GT Cobra

Tijdens de eerste persdag van de autosalon, bleef er een plekje leeg op de AC stand. Door problemen met de Douane mocht de nieuwe 378 GT Cobra het land niet in. Na overleg is de auto toch het land binnengekomen en stond deze voordat de deuren opende voor het publiek, gewoon op de stand. De auto is niet nieuw, eerder droeg de auto de Perana Z-One badge.

Zagato
Aston Martin was niet het enige automerk waar de pennenvrucht van designstudio Zagato centraal stond. AC heeft met de 378 GT een auto die na de Cobra een klassieker in spe zal zijn. De auto wordt aangedreven door een Amerikaans 6,2 liter V8 Big block dat 434 pk levert, wat een sprint naar 100 km/h in 4 seconden oplevert. Uiteraard is de motor niet voorzien van de laatste technieken, maar Spartaans, of puur, zoals AC het omschrijft.Categorie(ën)