Nieuwe Audi A4 officieel 2 minutes leestijd

Audi A4 B9 2016 Avant Limousine IAA Frankfurt 2015
Audi heeft haar succesnummer A4 in het nieuw gestoken, inmiddels de 5e generatie. Zoals we inmiddels gewend zijn van Audi zitten optisch de verschillen in details, onderhuids is wel het nodige veranderd bij de B7. Het grootste nieuws zijn de nieuwe motoren, gewichtsbesparing en nieuwe technologieën, in september maakt de wagen zijn publieksdebuut op de IAA Frankfurt.

A4
Terwijl Mercedes-Benz kiest voor een meer expressief ontwerp van de C-klasse en BMW vasthoudt aan zijn herkenbaar sportieve design, kiest Audi weer voor ingetogen lijnen. De grille is ten opzichte van de voorganger gegroeid, de lijn over de zijkant is aangezet en de lichtunits zijn nieuw. Tijdens het ontwerp is vooral gelet op aerodynamica, het luchtweerstand coëfficiënt van slechts 0,23 komt het verbruik ten goede, net als een gewichtsbesparing van maximaal 120 kg afhankelijk van de opties en motorisering. Audi heeft dat voor elkaar gekregen door een nieuwe manier van staal vormen en de toepassing van lichtgewicht aluminium.

B7
Voor het comfort en transport capaciteit is de nieuwe A4 B7 iets gegroeid ten opzichte van de voorganger, naar 4,73 m in de lengte en 1,84 in de breedte, de hoogte is met 1,42 onveranderd gebleven.

Motorisering
Vooralsnog kan gekozen worden uit 3 benzine motoren en 4 diesel motoren.
Benzine opties:
1.4 TFSI – 150 pk
2.0 TFSI – 252 pk
2.0 TFSI Ultra – 190 pk
Diesel opties:
2.0 TDI Ultra – 150 pk
2.0 TDI – 190 pk
3.0 TDI – 218 pk
3.0 TDI – 272 pk
Voor het schakelen is keuze uit 3 opties, een 6-traps handmatige transmissie, 7-traps S-tronic en 8-traps automaat, bij de Ultra modellen wordt de versnellingsbak afgesteld op zuinig rijden.

Virtual Cockpit
Het Virtual Cockpit systeem wat op de nieuwe TT kan nu ook in de A4 besteld worden,

 Categorie(ën)