Wat te verwachten op de LA Motor Show 2014 2 minutes leestijd

Essen Motor Show 2012 overview-1
Op 18 november openen de deuren van het Los Angeles Convention Center zich weer en gaat de jaarlijkse motor show van start. De autobeurs is in de laatste jaren gegroeid in importantie, met onthullingen van de Porsche Macan en Jaguar F-Type Coupé als voorbeeld. Ook dit jaar staan er een aantal belangrijke primeurs op de rol, we hebben ze op een rijtje gezet.

Audi A9
Een nieuw vlaggenschip van Audi is aanstaande, de A9. In LA zal Audi een concept model onthullen dat hint naar het productie model dat over 3 jaar op de markt moet verschijnen.

Audi R8 Competition
De nieuwe generatie R8 zal niet lang op zich laten wachten, daarom nog eens een bijzondere R8, de R8 Competition. Helaas is de auto beperkt tot 60 stuks en alleen bestemd voor de markt in de Verenigde Staten, vandaar de onthulling in Los Angeles.

BMW X5 M & X6 M
De 3e generatie X5 is al een jaar oud, hoog tijd om het ‘M’ topmodel te onthullen. In Los Angeles zal BMW de X5 M en (coupé-style) X6 M tegelijk onthullen.

Chrysler 300C Facelift
De 2e generatie 300C rijdt al rond sinds 2011, Chrysler vindt het daarom tijd voor een kleine facelift. Aan het uiterlijk zal weinig veranderen, binnenin zal de technologie vernieuwd worden, en de optielijst wordt uitgebreid.

Jaguar F-Type AWD
Onder de vleugels van Ford werd Jaguar bekend om de goede wegligging dankzij 4-wielaandrijving, in Los Angeles presenteert Jaguar de F-Type met AWD, zowel voor de V6 als V8.

Porsche 911 Carrera GTS
Een traditioneel feestnummer van Porsche, de GTS-spec modellen. Eerder werden de Boxster en Cayman op de markt gezet, nu is het de beurt aan de 911 Carrera.

Mercedes-Benz S-klasse Maybach
Het Maybach sub-merk is de nek omgedraaid, maar de naam verdwijnt niet. Gordon Wagener, de Mercedes hoofd ontwerper, verklapte aan het Amerikaanse Car & Driver dat de ultra-luxe S-klasse Maybach zal worden onthuld in LA.

Naast deze modellen zijn er vooral veel onthullingen bedoeld exclusief voor de markt in de Verenigde Staten (Scion, Acura). Ook zijn er nog veel verrassingen, zoals Henrik Fisker die een nieuw model zal gaan onthullen.Categorie