Ferrari komt met 458 Speciale Spider 1 minute leestijd

Ferrari 458 Speciale Spider Spyshot Maranello
In navolging van de 430 Scuderia Spider 16M, zal Ferrari het meest sportieve V8 model brengen als Spider. Een officiële bevestiging is er nog niet vanuit Maranello, maar er zijn wel meerdere spyshots die een dergelijke auto tonen. Ook heeft Ferrari al aan een select groepje klanten de auto getoond om de orderboeken te vullen.

Voorganger
De 430 Scuderia Spider 16M was de eerste hardcore sportwagen met open dak, om te vieren dat voor de 16e keer de F1 titel wist te winnen. De oplage was beperkt tot 499 stuks. Van de 458 Speciale Spider zullen er iets minder gebouwd worden, 458 modellen. Klanten zullen rekening moeten houden met een forse meerprijs ten opzichte van de coupé.

Onbekend
Net als bij de 430 Scuderia Spider 16M, zal de 458 Speciale Spider grotendeels gelijk zijn aan de coupé, maar is er wel een nieuwe striping en 2 nieuwe velg-designs. Ook het interieur is aangepakt met nieuwe stoelen, carbon fiber matten en de obligate plaquettes verspreid over de auto. Hoogst waarschijnlijk zal Ferrari kiezen voor een andere benaming dan simpelweg Speciale Spider.



Categorie(ën)