Mille Miglia 2014 van start 2 minutes leestijd

Mille-Miglia-2014-29
La corsa più bella del Mondo, de mooiste rally van de wereld die voert van Brescia naar Rome en terug. Een bijzonder exclusief feestje waar elk jaar meer dan 1000 aanmeldingen voor binnenstromen, maar slechts 384 worden toegelaten. Ook dit jaar volgen we de Mille Miglia 2014 Rally, waarbij we beginnen met de traditionele Sealing op de Piazza della Loggia.

Technical Check
Voordat de wagens van start mogen aan de 1000 mijl rit, worden de auto’s uitvoerig gecontroleerd op technische staat. Dit vind een dag voor de rally plaats in de messe-hal van Brescia en is soms nog plaats van hectische taferelen. Sommige equipes kiezen ervoor om naar Italië te rijden, waarbij er nog weleens iets kapot gaat. Soms moeten auto’s vlak voor de rally worden gerepareerd, bijvoorbeeld een auto van Jaguar, die afgelopen weekend nog uitkwam in de Grand Prix Historique in Monaco.

Sealing
De dag van de start begint met een korte rit vanaf de messe-hal naar het Piazza Della Loggia, waar de wagens een loodje om de stuurkolom krijgen. Dit loodje, Verifica in het Italiaans, bewijst dat de auto die start, ook dezelfde wagen is die verschijnt aan de finish. Na de sealing worden de wagens geparkeerd in de straten van Brescia, waar bezoekers van jong en oud zich kunnen vergapen aan de bijzondere klassiekers.

Start
Na het bijzondere schouwspel in de straten van Brescia, worden de auto’s naar het Mille Miglia museum gedirigeerd waar deelnemers een diner genieten voor de start. Op Viale Venezia staat een podium klaar, waar aan het begin van de avond de eerste wagens van start zullen gaan.

Fotografie: Robbert MoreeCategorie