Rosberg wint 1e Grand Prix van 2014 2 minutes leestijd

Nico-Rosberg-Mercedes-AMG-F1-Melbourne-2014
In een stil Melbourne heeft Mercedes AMG coureur Nico Rosberg de eerste Grand Prix van het jaar gewonnen. De Duitse renstal maakte indruk tijdens de winterse test-sessies zette dit voort tijdens het gehele raceweekend. 2e was Daniel Ricciardo, echter werd hij gediskwalificeerd wegens teveel brandstof verbruik. Daarom werd debutant Kevin Magnussen als 2e gekwalificeerd, gevolgd door zijn teamgenoot Jenson Button. Groot onderwerp van gesprek is het ‘opgevoerde stofzuiger’ geluid wat de nieuwe V6-turbomotoren maken.

Start
Kamui Kobayashi maakt dit jaar een comeback, al had hij het verloop graag anders gezien. Hij verremde zich voor de eerste bocht en knalde daardoor vol op Felipe Massa die dit jaar voor Williams rijdt. Ook pech voor Lewis Hamilton, hij vertrok van Pole Position maar zag zijn teamgenoot direct langszij komen. Toen Ricciardo en Magnussen hem ook voorbij reden was duidelijk dat er een technisch probleem was met de Mercedes AMG motor. Het bleek een kapotte cilinder te zijn die een einde maakte aan de race van Hamilton.

Debutant
Grote indruk maakte debutant Kevin Magnussen, die zijn McLaren naar de 3e plek op het podium stuurde. Teamgenoot Jenson Button had niet de beste kwalificatie maar wist toch een solide race neer te zetten, wel achter de nieuwkomer Magnussen.

Arrogantie
Na het vertrek van Webber bij Red Bull Racing, heeft wereldkampioen Sebastian Vettel een nieuwe, wederom Australische teamgenoot. De 24-jarige Daniel Ricciardo debuteerde in 2011 en heeft inmiddels 50 starts achter zijn naam staan. Vettel oogt relaxed met zijn nieuwe teamgenoot, misschien omdat hij geen serieus gevaar in hem ziet. Wellicht ziet hij dat nu wel anders, in Melbourne kon hij geen indruk maken, in de eerste rondes viel hij ver terug alvorens de auto in de pitbox te parkeren. Hij liet zijn onvrede over technische problemen duidelijk merken.



Categorie