Nürburgring verkocht aan Capricorn 1 minute leestijd

Nurburgring Capricorn-1
Nadat het bedrijf achter de Nürburgring vorig jaar failliet ging, begon er een onzekere periode over het voortbestaan van het circuit. Nu is er gekozen tussen aantal partijen voor het Duitse Capricorn, een auto-onderdelen fabrikant uit Düsseldorf dat daar al vestiging heeft met 100 werknemers. Voor het gehele complex betaald Capricorn 100 miljoen Euro.

Partijen
Voor het 90-jaar oude, legendarische circuit, hadden zich een aantal serieuze partijen gemeld, zoals HIG Capital en Formule 1 baas Bernie Ecclestone. Capricorn heeft duurzame toekomstplannen voor de Nürburgring, waarbij een “Autotechniek Cluser” het meest in de oog springt. Van de 100 miljoen Euro wordt 25 geïnvesteerd in dit plan.

Overname
Vanaf 1 Januari 2015 zal Capricorn het management op zich nemen, tot die tijd zal het complex open blijven en gaan de touristenfahrten door.Categorie