Gumpert terug met een knal 2 minutes leestijd

Gumpert Explosion Autosalon Geneve 2014-1
De kleine Duitse sportwagen fabrikant Gumpert was de afgelopen jaren vooral in het nieuws vanwege een faillissement, gevolgd door een nieuwe start. Uit het niets komt Gumpert nu met een betaalbare sportwagen, de Explosion.

Gumpert?
De sportwagen Gumpert Apollo zal vrijwel elke petrolhead kennen, de auto was immers voor geruime tijd de snelste op de Top Gear Test Track. 
Ondanks de indrukwekkende prestaties wist Gumpert potentiële kopers niet voldoende te overtuigen. Na een kort avontuur met een investeerder uit Azië werd het bedrijf in augustus 2013 failliet verklaard. Nu is het automerk dankzij een nieuwe investeerder terug op de beursvloer en met een andere propositie, die van het rally rijden met de Explosion.

GSM Gumpert Sportwagenmanufaktur GmbH
Het nieuwe model wordt niet gebouwd in Altenburg, maar door een klein team nabij Audi’s hometown, Ingolstadt. Dit is geen toeval, Gumpert heeft altijd veel gebruik gemaakt van Audi techniek en met de Explosion is dit niet veel anders. De ontwikkeling van de auto heeft slechts anderhalf jaar geduurd.

Rally
De basis van de auto wordt gevormd door een buizen-frame en Carbon / Glas Fiber chassis. Een 2 liter 4-cilinder turbo motor levert 420 pk / 520 Nm koppel. Er kan gekozen worden voor een 6-traps transmissie waarbij het schakelen zelf gedaan kan worden, of met paddle-shift. Een extra potente Explosion S staat in de planning, dit model krijgt een 2,5 liter motor wat goed zou zijn voor 510 pk.

Plannen
Gumpert verwacht in 2 jaar tijd tussen de 150 / 200 Explosions te kunnen verkopen, de vanaf-prijs is € 105.000,- exclusief belastingen.
Het aantal is hoopvol, immers wist Gumpert in 9 jaar slechts 60 Apollo’s te verkopen. Het Tornante project dat in 2011 werd getoond is ook weer opgestart, de auto moet volgend jaar in productie vorm getoond worden.



Categorie(ën)