Audi Sport Quattro Concept is hybride 2 minutes leestijd

Audi-Quattro-Concept-2013
De Internationale Auto Ausstellung is bij uitstek de motor show waar Duitse automerken indruk moeten maken. Audi is inmiddels al maanden bezig met een imposante stand (waarin 11,2 miljoen LED’s zijn verwerkt), waarop een nieuwe Quattro Concept wordt gepresenteerd. Het is niet de eerste keer dat Audi de legendarische Quattro laat herleven in een concept, echter zou dit concept model staan voor een productie model dat wordt gepositioneerd boven de R8.

Jubileum
Het tijdstip is niet zomaar gekozen door Audi, in 1980 werd op dezelfde IAA de iconische Quattro voor het eerst getoond. De vormgeving van het concept model ontwikkeld door Audi Sport heeft duidelijk overeenkomsten, maar daar houdt het mee op. Er is gekozen voor een hybride aandrijving waarbij de 4 liter V8 twin-turbo gecombineerd met een elektromotor een gecombineerd vermogen van 700 pk oplevert. Voor de benzine motor is de 4 liter bi-turbo V8 met Cylinder On-Demand gekozen, de elektromotor is geplaatst tussen de motor en 8-traps tiptronic versnellingsbak en levert 148 pk / 400 Nm. Enkel elektrisch rijden kan tot 50 km wanneer het EV programma wordt gekozen, Hybrid (efficient) en Sport (prestaties) zijn ook te kiezen.

Hybride is niet saai
De hybride-is-hip trend die dit jaar is los gegaan, wordt nu doorgezet door Audi. De auto accelereert namelijk in 3,7 seconden naar 100 km/h, op naar een topsnelheid van 305 km/h, terwijl het verbruik uitkomt op 2,5 liter op 100 km. Uiteraard zorgt de hybride aandrijving voor een flinke toename van het gewicht, de auto legt 1850 kg in de schaal. Overigens staat de auto op het nieuw ontwikkelde MLB-Platform wat in de toekomst gebruikt gaat worden door alle modellen uit de VAG stal.

LED
Het speerpunt van alle nieuwe Audi’s, volledige LED verlichting, wordt uiteraard ook toegepast op de Quattro. De koplampen zijn voorzien van de nieuwe Matrix-LED-Technologie. Naast het obligate LED onderdeel, is de auto uitgerust met virtual 3D displays (wat duidelijke kenmerken van Lamborghini heeft), climate control instellingen verwerkt in de ventilatieopeningen en veelvuldig gebruik van CFRP (Carbon Fiber Reinforced Plastic).



Categorie(ën)