Icona prijst de Vulcano 2 minutes leestijd

Icona Vulcano 2013
Het Chinese Icona heeft zojuist een prijskaartje gehangen aan de Vulcano, schrik niet, € 3 miljoen verwacht het nieuwe automerk voor de supercar. Waar vind je potentiele klanten voor deze auto? Op het Salon Prive evenement in Londen, natuurlijk. Op 4 september zal daar de Vulcano staan te schitteren in Syon Park, west Londen. De auto beleefde eerder zijn debuut tijdens de Shanghai Motor Show, de vestigingsplaats van Icona.

Icona
Het nieuwe automerk Icona is ontstaan uit een aantal Italiaanse autospecialisten, die in Shanghai hun autobedrijf begonnen. Sinds 2010 hebben ze de Fuselage en E3WM gepresenteerd, waarbij de Fuselage een finalist werd tijdens de ‘World Most Beautiful Concept Car’ tijdens de motor show in Parijs. Een bijzondere prestatie die kan worden verklaard door de betrokkenheid van Claudio Lombardi, voormalig technisch directeur van Scuderia Ferrari.

Vulcano
De Vulcano is niet zomaar een super car, het heeft verbazingwekkend veel gelijkenis met de LaFerrari. Net als in het Ferrari’s vlaggenschip is er gekozen voor een V12 hybride aandrijving. Maar daar houden de vergelijkingen op, waar Ferrari een reputatie heeft opgebouwd en doorgaans zijn beloftes waar maakt, is Icona een nieuwkomer. De prestaties die ze claimen geven weinig vertrouwen, minder dan 2 seconden naar 100 km/h en een topsnelheid van 350 km/h. Ter vergelijking, Ferrari wilde tijdens de lancering van de LaFerrari alleen beloven dat de 100 km/h binnen 3 seconden wordt gehaald. Net als de LaFerrari zou de Vulcano een combineert vermogen van 950 pk krijgen.

Twijfels
Of er ooit een Vulcano wordt verkocht is een beetje twijfelachtig, ondanks dat de superrijken graag iets exclusiefs in de garage willen parkeren en het indrukwekkend CV van de persoon verantwoordelijk voor de ontwikkeling. In ieder geval is er 1 gebouwd, die momenteel rond de wereld tourt en op de Salon Prive voor het eerst is te zien in Europa.Categorie(ën)