Koenigsegg werkt aan One:1 1 minute leestijd

Koenigsegg Agera One-1 2015 2014
Op een forum zijn 3D schetsen verschenen van de Koenigsegg One:1, een speciale editie Agera bestemd voor de Chinese markt. De naam van de auto is gebaseerd op pk/gewichts verhouding, ofterwel 1 pk voor 1 kg gewicht.

Gewicht / pk
De Agera weegt in een ‘normale’ uitvoering 1435 kg, als er een aantal kilo’s worden bespaard zou dit betekenen dat de One:1 maar liefst 1400 pk moet krijgen. De auto zal in ieder geval gebruik maken van gewichtsbesparingen zoals carbonfiber velgen en aangepaste aerodynamica wat mogelijk ook een aantal kilo’s bespaart.

Geruchten
Het is niet voor het eerst dat de One:1 opduikt, eerder waren er foto’s op internet geplaatst van een auto die ook de One:1 lijkt. Desgevraagd wil Koenigsegg niet reageren op geruchten, die recent te kampen hebben gehad met slechte publicaties.

Presentatie
Wanneer Koenigsegg de auto voor het eerst zal tonen blijft ongewis. Onthulling op de 2014 Autosalon Geneve lijkt logisch, maar omdat de auto is bedoeld voor de Chinese markt kan dit ook goed een maand later in Beijing plaatsvinden.Categorie