BMW geeft 5-serie facelift 1 minute leestijd

BMW 5-serie Facelift 2014
Van de huidige 5-serie heeft BMW inmiddels ruim 1 miljoen stuks verkocht, nu hoog tijd voor een facelift. Uiterlijk zijn er weinig wijzigingen, aangepaste bumpers, licht-units en een iets opgefrist interieur. Verder is de optielijst uitgebreid met BMW’s nieuwste technologische snufjes en opties. De nieuwe 5-serie wordt vanaf september van dit jaar geleverd.

Zuiniger & schooner
Uiteraard zijn alle motoren zuiniger gemaakt en is de uitstoot verlaagt, waardoor de auto voldoet aan de EU6-norm. Ook verschijnt er een nieuwe motorvariant, de 518d, die een verbruik van 4,5 liter op 100 km noteert en een CO2 uitstoot van 119 gram per kilometer. Daarmee haalt de auto niet de 20% bijtellingscategorie.

Technologie
De 5-serie is nu uitgerust met de laatste versie van BMW ConnectedDrive en iDrive. Ook doet het optionele Traffic Jam Assistant zijn intrede, dit systeem kan naast het houden van een ingestelde afstand tot de voorganger, nu ook sturen.

M5
Het topmodel van de 5-serie, de M5, heeft ook direct de facelift ondergaan. Het onderstel is aangepast en scherper gemaakt en er is nu een competition package te bestellen. De auto heeft daardoor met 575 pk er 15 meer dan de standaard M5, ook staat de auto 1 cm dichter op het asfalt. Ook heeft BMW eindelijk keramische remmen leverbaar.

[nggallery id=148]

[nggallery id=149]

[nggallery id=150]

[nggallery id=151]



Categorie