BMW toont nieuwe SAC, X4 Concept 1 minute leestijd

BMW X4 Concept
Op de Shanghai Motor Show heeft BMW een nieuw concept model getoond, de X4. Met het splitsen van sportieve 3-serie modellen naar 4-serie, wordt nu de familie alvast verder uitgebreid met een Sports Activity Coupé, zoals BMW dat noemt. Waarschijnlijk zal de X3 in productie blijven, als meer conventioneel Compact-SUV model.

X5-X6
De X6 is een sportieve SUV met Coupe-lijn op basis van de X5 en inmiddels 4 jaar op de markt. Hoewel de auto niet verkoopt in grote aantallen (circa 50.000 stuks wereldwijd), is BMW toch tevreden over de introductie van het nieuwe model.

Nieuwe generatie
Terwijl volgend jaar een nieuw X3 model op de rol staat, lijkt dit moment mooi samen te vallen met een X4 waarbij de techniek voor beide modellen gelijk zal zijn. De X4 concept heeft nog geen aandrijflijn of interieur, hoogstwaarschijnlijk zal dit ook 1 op 1 gedeeld worden met de X3.
Geruchten zijn dat rond 2016 BMW nog een model aan de X-serie wil toevoegen, een nog kleinere X2.Categorie(ën)