Fisker op rand van de afgrond 1 minute leestijd

Fisker Karma logo
Het jaar 2012 was Fisker niet gunstig gezind, een opstapeling van slecht nieuws lijkt dit jaar tot een climax te komen. Het bedrijf uit Anaheim, California, VS, heeft vandaag volgens bronnen in ieder geval de PR-medewerkers ontslagen, sommige bronnen spreken zelfs over 160 man personeel op een totaal van 200. Hiermee lijkt het bedrijf rijp voor faillissement, wij koppen ‘m alvast in; Karma is a bitch.

Verwacht
Precies een maand geleden stond Fisker op de Autosalon Geneve, en deed alsof er niets aan de hand was. Achter de schermen rommelde het inmiddels behoorlijk, Henrik Fisker besloot zelfs een paar weken geleden zijn eigen automerk te verlaten. Wie niet bekend is met de onrust binnen Fisker hoeft enkel onze berichten index te lezen om te weten dat het al lange tijd niet goed ging, negatieve berichten voeren de boventoon. Vorige week werd het nieuws bekend dat Fisker in zee was gegaan met een advocatenkantoor gespecialiseerd in faillissementen.

Historie
In 2007 begonnen Henrik Fisker en Bernhard Koehler het automerk Fisker, waarbij de Karma in 2009 voor het eerst werd getoond. Het bedrijf profiteerde van overheidssteun en 2 jaar later, in 2011, werden de eerste Karma’s geleverd. Hoewel de auto door zijn verhaal en techniek vaak in de schijnwerpers stond, bleef slechts nieuws het nieuwbakken merk pesten. De productie voor de Europese markt in Valmet, Finland, werd in juli vorig gestopt.

Tot slot
Of Fisker inderdaad ‘de stekker eruit trekt’ is nog niet bestigd. Uiteraard lees je op 2thetrack het laatste nieuws omtrent het lot van Fisker.



Categorie