Porsche Panamera lekt uit 1 minute leestijd

Porsche Panamera Facelift 2013 2014 leaked
Het is Porsche niet gelukt om de nieuwe Panamera geheim te houden voor zijn aanstaande debuut. Het Britse autocar wist de hand te leggen op persfoto’s van de auto, de kleine wijzigingen laten zien. Normaal gesproken wacht een automerk niet lang met het vrijgeven van meer foto’s en info na een lek.

Meer Hybride
Terwijl 911 en Boxster/Cayman kopers een gelegenheidsauto kopen, gaan de Panamera eigenaren de auto voor dagelijks gebruik aanschaffen. Reden voor Porsche om het Hybride gamma uit te breiden, met onder meer een plug-in hybride variant, de Panamera S E-Hybrid. De auto wordt aangedreven door een 95 pk sterke elektromotor en een 333 pk sterke V6 compressormotor. Enkel elektrisch rijden kan tot maximaal 35 kilometer met een maximale snelheid van 133 km/h. Verder wordt de Panamera S niet langer aangedreven door een V8, er is nu gekozen voor een 3 liter bi-turbo V6 die 419 pk levert.

Luxe en Looks
Wie extra beenruimte verlangde in de Panamera, moest eerst aankloppen bij RUF voor een chassis aanpassing. Nu lijkt Porsche ook af-fabriek een lange versie te leveren. Naast een lange variant is de auto scherper gemaakt met nieuwe bumpers en lichtunits.



Categorie