Ode aan Sergio Pininfarina 1 minute leestijd

Sergio Pininfarina Barchetta Concept
Als ode aan de vorig jaar overleden Sergio Pininfarina, heeft het designhuis een concept car onthuld op basis van de 458 Spider. De barchetta concept heeft een carbon fiber body dat klassieke pininfarina styling combineert met het moderne. Door het gebruik van het lichte materiaal komt het totaal gewicht op 1280 kg, de sprint naar 100 km/h moet binnen 3,4 seconden gebeurd zijn.

Gestroomlijnd
De Sergio heeft een aantal bijzondere aerodynamische eigenschappen. Zo is er geen voorruit gemonteerd, door een slim vormgegeven voorzijde wordt er een ‘virtuele voorruit’ gemaakt die de lucht over de passagiers voert. Ook de achteruitkijk spiegel is zo ontworpen om turbulentie tegen te gaan, de rollbar achter de stoelen neem de functie van spoiler op zich om de downforce te vergroten.

Instappen
De deuren openen op een ongebruikelijke manier naar boven, terwijl ze 45 graden draaien om het instappen te vergemakkelijken. In de zit een compartiment waar de bestuurder en passagier een helm vinden voor tijdens het rijden.

Productie
Net als met de vorig jaar gepresenteerde Cambiano, heeft Pininfarina de wens om de auto in een gelimiteerde oplage te bouwen.



Categorie