Lexus presenteert nieuwe IS 300h 1 minute leestijd

Lexus IS300h Autosalon Geneve 2013 252
Lexus heeft met zeker in Nederland zijn succes te danken aan hybride uitvoeringen, daarom nog vreemder dat het instapmodel, de IS, nog niet als ‘h’ te krijgen was. Dat was ook te merken aan de verkoopcijfers, slechts 55 stuks werden er vorig jaar op kenteken gezet in Nederland. Een verbruik van 4,3 liter op 100 km zorgt voor een uitstoot van 99 gram CO2 per km, en daarmee begint deze auto wel interessant te worden voor de zakelijke rijders dankzij de 20% bijtelling.

Techniek
De aandrijflijn van de IS 300h bestaat uit een 2,5 liter 4-cilinder motor die 181 pk produceert, een elektromotor van 143 pk zorgt voor een gecombineerd vermogen van 223 pk. Daarmee zijn de prestaties niet slecht, de sprint naar 100 km/h is in 8,3 seconden gepiept.

F Sport Line
Zeker voor de passagiers is het comfort verbeterd, de auto is 8 cm langer wat met de beenruimte ten goede komt. Wie wat sportiever voor de dag wil komen kan kiezen voor het F Sport Line pakket, wat een andere bumper-kit, grotere velgen en diverse F Sport badges oplevert.
De auto verschijnt in Juni bij de dealers, dan wordt meer informatie zoals de prijs vrijgegeven.



Categorie(ën)