Onthulling S-klasse op 15 Mei 1 minute leestijd

Mercedes-Benz S-klasse Pullmann
Daimler baas Dieter Zetsche heeft op de Autosalon van Geneve de aanwezige pers meer info gegeven over de aanstaande presentatie van de nieuwe S-klasse. Het topmodel van Mercedes-Benz zal op 15 mei worden onthuld tijdens een daarvoor speciaal georganiseerd evenement in Hamburg. Ook zal de S-klasse een breder modellen gamma krijgen, nadat de stekker uit het Maybach sub-merk werd getrokken. De nieuwe Über-S zal de concurrentie aangaan met de Rolls Royce Ghost.

Strategie
Eigenlijk is de nieuwe S-klasse geen geheim meer, Mercedes-Benz had onder andere een ‘design-display’ voor de auto gereserveerd op de Parijs Motor Show. Ook rijdt de auto de nodige test kilometers met steeds minder camouflage.
Dieter Zetsche geeft toe dat het Maybach project is gefaald en kiest daarom een nieuwe benadering. De toevoeging Pullman zal zijn rentree maken, maar dit wordt geen submerk gepositioneerd boven moeder-bedrijf Mercedes-Benz.

Synergie
Volgens Zetsche is de S-klasse het meest belangrijke model van Mercedes-Benz, de auto die het merk sterker vooruit krijgt. De S-klasse krijgt ook een plaats in een modellen offensief van Mercedes-Benz, waarbij de nieuwe C-klasse volgend jaar wordt onthuld, tot een totaal van 13 nieuwe modellen in 2020.Categorie