Europees debuut BMW i3 Concept Coupé 1 minute leestijd

BMW i3 Coupé Concept
“This is what individual mobility of tomorrow looks like” dat zijn de woorden waar Dr. Norbert Reithofer, voorzitter raad van bestuur, BMW AG, de i3 onthulde.  De i3 Concept Coupé geeft actuele stand van zaken in elektrische mobiliteit van de BMW group.

Europees debuut
Na het debuut in LA is de i3 Concept Coupé nu gepresenteerd aan de Europeese automarkt. Veel is er nog niet veranderd sinds het amerikaanse debuut. De gepresenteede i3 Concept Coupé ligt dan ook dicht tegen het productie model aan. Verwacht wordt dat het productiemodel in september van dit jaar zijn debuut maakt op de IAA in Frankfurt.

 E-Drive
De i3 Concept Coupé belicht de dynamische prestaties van het volledig elektrische BMW e-Drive systeem, wat geheel in-huis door BMW ontwikkeld is. Net als de i3 concept, is het maximum vermogen van de Coupé gelijk gebleven. 170 pk aan elektrisch vermogen is dan ook voldoende om vooruit te komen. De elektromotor wordt door een Lithium-ion accupakket, voorzien van energie. De maximale range zal tussen de 130 en 160 km liggen. Dit is wat aan de lage kant, maar volgens BMW is dit meer dan genoeg. Toch behoort een range extender wel tot de opties.

Toekomst perspectief
De i3 Concept Coupé oogt al productiewaardig en bied een goed perspectief op elektrisch rijden volgens BMW. De Bayerische Motoren Werke laat in iedergeval zien dat elektrisch rijden niet saai hoeft te zijn. De i3 Concept Coupé bied dus een goed perspectief op de toekomst van elektrisch rijden!



Categorie(ën)