BMW 2-serie spyshots 1 minute leestijd

BMW 2-serie wintertests
Net als in met de 3/4-serie, zal BMW bij de toekomstige 1-serie de coupé en cabriolet uitvoering in de markt zetten als 2-serie. De auto die in 2014 bij de dealers zal verschijnen, is nu gespot tijdens het doen van wintertests in de sneeuw van Zweden. Hoewel de auto zwaar gecamoufleerd rond rijdt, lijkt de auto design-elementen van zowel de 1 als de 4-serie in zich te hebben. BMW lijkt inmiddels wel in te spelen op de aanwezigheid van de spy-fotografen, ze hebben namelijk de 2-serie’s uitgedost met een M-pakket op pad gestuurd.

Onderscheid
Niet alleen de benaming moet het onderscheid maken tussen de 1 en 2-serie, ook de luxe en rij-eigenschappen moeten op een iets hoger niveau staan dan de 1-serie. Ook het motoren aanbod zal afwijkend zijn ten opzichte van de 1-serie, zo zal het aanbod waarschijnlijk beginnen met een 2 liter 4-cilinder motor en de bekende 3 liter 6-in-lijn.

M2
Het ontsaan van de M-versie van de 1-serie was niet eenvoudig, zo was de keuze voor de standaard 1M benaming niet mogelijk, vanwege de supercar uit eind jaren ’70. Een afwijkende benaming 1M werd gekozen, met de 2-serie zal de ‘most powerfull letter‘ weer terugkeren voor het modelcijfer.
De 2-serie zal volgend jaar bij dealers verschijnen.



Categorie