Bentley teaset Flying Spur 2 minutes leestijd

Bentley Flying Spur teaser 2013
Met nog precies een maand te gaan voor de VAG pre-party op de vooravond van de Autosalon Genève, heeft Bentley een teaser afbeelding en video naar de pers verstuurd. Hoewel Bentley pas op 20 februari meer informatie zal vrijgeven, is de video weinig verhullend en lijkt daarmee de presentatie in Zwitserland een zekerheid. Aan het einde van dit jaar zal de Bentley 4-deurs bij de dealer verschijnen.

Continental Flying Spur
Terwijl het vorige model niets meer was verlengde Continental GT, beloofd Bentley dat het nieuwe model meer tussen de Continental GT en Mulsanne in zal staan. Zowel het design van de auto als het niveau van luxe zal naar grotere hoogte worden gebracht, wat zeker met de aanstaande Mercedes-Benz S-klasse belangrijk is voor het Engelse merk.

Engineering Refinement
Bentley gaat met de ontwikkeling van de Flying Spur niet over 1 nacht ijs, waarbij met name het rijgeluid tot een absoluut minimum wordt beperkt. Omdat de meeste Flying Spur eigenaren ervoor kiezen om gereden te worden, zal de nadruk nog meer liggen op luxe dan op sportiviteit.

V8
Net als bij de Continental GT zal de Flying Spur (waarschijnlijk niet direct bij lancering), ook met een V8 in de prijslijst komen, wat met een aanzienlijk lager prijskaartje de verkopen nog een extra boost moeten geven. Naast de financiële besparing, is de V8 een groot succes in het land bij uitstek, de Verenigde Staten.
Terwijl de Autosalon Genève al over een maand zal plaatsvinden, is de Frankfurt Motor Show in September ook een mogelijkheid voor het publieke debuut van de luxe auto.



Categorie(ën)