Nieuwe E63 AMG onthuld 1 minute leestijd

2013 Mercedes-Benz E63 AMG
Op de Detroit Motor Show heeft Mercedes-Benz de gefacelifte E-klasse gepresenteerd, naast de normale sedan en estate ook het AMG topmodel. De auto heeft een flinke upgrade gekregen en is nu verkrijgbaar in 3 configuraties, een achterwiel-aangedreven versie, en 2 4MATIC uitvoeringen. De auto staat vanaf April bij de dealer, met prijzen vanaf € 127.800.

4MATIC & S
Vroeger was het AMG topmodel simpelweg het beste wat Mercedes-Benz te bieden heeft, met de facelift zijn er nieuwe keuzes ontstaan. De standaard AMG heeft 557 pk en is te bestellen met achterwiel- en vierwiel aandrijving. De nieuwe AMG S configuratie gaat daar overheen met 585 pk / 800 Nm koppel en is alleen te bestellen met de 4MATIC aandrijving. In deze configuratie sprint de auto binnen 3,6 seconden naar 100 km/h, maar liefst 0,6 seconden sneller dan ‘standaard’, terwijl de topsnelheid van 250 km/h naar 300 km/h wordt opgerekt.

AMG S
De transmissie is in alle 3 de modellen gelijk, de 7-traps AMG Speedshift MCT. Er kan gekozen worden uit 4 rijmodi, C (Controlled Efficiency), S (Sport), S+ (Sport Plus) en M (Manual), voor wie graag de controle houdt. Het AMG S model profiteert verder van een verbeterd sperdifferentieel en AMG Ride control. Deze opties zijn ook op de normale AMG te bestellen, waar ook andere AMG Performance Studio opties zoals extra carbon fiber trim en keramische remmen te bestellen zijn.

[nggallery id=126]



Categorie(ën)