Publieksdebuut Maserati Quattoporte 1 minute leestijd

Maserati Quattroporte 2013
Op de NAIAS heeft Maserati de Quattroporte voor het eerst getoond aan de toegestroomde journalisten. Met de officiële presentatie, is tevens alle informatie vrijgegeven van de auto. Zeker in de Verenigde Staten krijgt de auto aardig wat kritiek te verduren, de auto zou namelijk veel te veel onderdelen hebben van de Chrysler 300C. Wat het ook is, in Nederland worden vanaf deze zomer de eerste auto’s geleverd.

Prijzen
Wie de Quattroporte besteld, krijgt nu de keuze uit een V6 (€ 90.500) of het V8 topmodel (€ 123.000), prijzen exclusief de nodige belastingen. Naast de 2 benzine motoren zou er in de toekomst ook een diesel motor leverbaar worden.

Chrysler
Critici zijn van mening dat de auto te weinig verschilt van de 300C, zo is de auto voorzien van Chrysler’s POWERNET (Airconditioning system en infotainment), knoppels en spiegels. Maar de grootste kritiek valt de 2 motoren, versnellingsbak en het Chrysler platform waar de Quattroporte op staat ten deel. Deze vragen beantwoord CEO Harald Wester met “There is not much Chrysler left in the new Quattroporte” wanneer ontkennen niet kan; zo veel mogelijk nuanceren lijkt het devies.
Daarnaast zou het een vermogen kosten om alle onderdelen zelf te ontwikkelen, daar geld uitsparen en uitgeven aan aan andere aspecten van de auto lijkt niet de foute beslissing.



Categorie(ën)