Transfers in de Formule 1 5 minutes leestijd

Transfers in Formula 1 2013
Sinds Michael Schumacher toegaf na dit seizoen te stoppen als Formule 1 coureur is de transferwereld in een flinke draai terecht gekomen. Voor Nederlanders goed nieuws, Giedo van der Garde heeft een goede kans om volgend jaar voor Caterham in de Formule 1 rijden. Hieronder een overzicht met daarbij de reeds vaststaande rijders en  nog reeds openstaande mogelijkheden voor de teams in 2013.

Voorlopige grid voor volgend seizoen

Red Bull Racing
Sebastian Vettel & Mark Webber

‘Never change a winning team’ … Red Bull Racing houdt vast aan beide rijders voor 2013. Ook al was de RB8 niet zo dominant als de RB7, toch heeft Red Bull laten zien ook dit jaar de winnende auto te hebben gebouwd. Red Bull in 2013 zeker wederom vooraan meedoen.

Scuderia Ferrari
Fernando Alonso & Felipe Massa

Ferrari behoudt de samenwerking tussen Fernando Alonso en Felipe Massa. Tweevoudig wereldkampioen Alonso heeft aangegeven graag met Massa te werken. Dat Ferrari het contract met Massa voor 1 jaar heeft verlengd was tevens de enige mogelijkheid nadat Sergio Perez voor McLaren koos. Ferrari wilt immers het liefst één vaste coureur.

Vodafone McLaren Mercedes
Jenson Button & Sergio Perez

Jenson Button blijft bij McLaren en krijgt, na het vertrek van Lewis Hamilton naar Mercedes, de Mexciaan Sergio Perez naast zich. Twee rijders die netjes rijden en hun banden goed sparen. McLaren zelf zal met een betrouwbare auto moeten komen om tot het eind mee te kunnen doen.

Lotus F1 Team
Kimi Raikkonen & Romain Grosjean

Kimi Raikkonen heeft een fantastisch seizoen in de Lotus gehad. Zijn overwinning in Abu Dhabi was het hoogtepunt en vraagt naar meer. Romain Grosjean is blijft zijn teamgenoot. Al beleefde de Fransman een wispelturig seizoen met crashes en een schorsing geeft Eric Boullier hem de voorkeur boven Jerome D’Ambroisio.

Mercedes AMG Petronas F1 Team
Nico Rosberg & Lewis Hamilton

Lewis Hamilton neemt de plaats van Michael Schumacher binnen Mercedes over. Mercedes zal dit jaar wel een auto moeten bouwen welke de strijd voor een heel seizoen aankan. Het team viel in 2012 na een goede start terug tot de 5e plaats in het kampioenschap. De laatste 6 wedstrijden zelfs zonder enkele punt.

Sauber F1 Team
Nico Hulkenberg & Esteban Gutierrez

Na het vertrek van Sergio Perez wordt deze opgevuld door Nico Hulkenberg. Terwijl Kamui Kobayashi door Esteban Gutierrez wordt vervangen. Een volledig nieuwe line-up is niet nieuw voor Sauber, kan het team met deze rijders de vaste aansluiting met Mercedes GP vinden?

Sahara Force India F1 Team
Paul di Resta – Adrian Sutil / Jules Bianchi / Jaime Alguersuari

Omdat Nico Hulkenberg naar Sauber verkast is het onduidelijk wat Force India voor volgend jaar zal doen. Een eventuele keuze uit Adrian Sutil, Jules Bianchi of Jaime Alguersuari ligt voor handen. Momenteel is hier echter nog niets over bekend, slechts dat de Schot Paul di Resta na wederom een goed jaar aanblijft. Al zag di Resta liever een overstap naar een top-team.

Williams F1 Team
Pastor Maldonado & Valtteri Bottas

Pastor Maldonado blijft mede dankzij zijn sponsorgeld bij Williams. De knappe overwinning in Spanje hielp uiteraard ook mee. Bruno Senna maakt na 1 jaar alweer plaats voor de Fin Valterri Bottas. Bottas was in 2010 al reservecoureur van het team en reed diverse malen op de vrijdagtraining. Was tevens actief in de GP3, welke hij als kampioen wist af te sluiten.

Scuderia Toro Rosso
Jean Eric Vergne & Daniel Ricciardo

Geen veranderingen bij Toro Rosso. Het team wijzigde haar rijders duo voor seizoen 2012 en heeft daar geen potten mee kunnen breken. Voor volgend seizoen blijven beide coureurs bij het team strijden voor punten en de stap naar het grote Red Bull Racing team.

Caterham
Charles Pic & Giedo van der Garde / Heikki Kovalainen

Het Caterham F1 team rijdt nu 3 seizoenen mee in de Formule 1. Maar heeft na deze seizoenen nog steeds geen directe aansluiting met de midden-groep weten te vinden. De reden voor Heikki Kovalainen om te vertrekken? De Fin rijdt in 2013 niet voor Caterham. De Nederlander Giedo van der Garde heeft dit seizoen op de vrijdag al veel kilometers gemaakt en is hierdoor een serieuze kanshebber voor 2013. Ook Heikki Kovalainen, die al sinds 2010 bij het team racecoureur is, maakt een kans om ook in 2013 voor het team uit te komen.

Marussia
Timo Glock & Max Chilton / Kamui Kobayashi

Nog weinig bekend over het rijdersduo voor het Russische team. Momenteel is het zeker dat Timo Glock wegens zijn contract zal aanblijven. Max Chilton heeft in Abu Dhabi al reeds op de vrijdag in de auto gereden en lijkt hierdoor één van de kanshebbers. Kamui Kobayashi is druk bezig met zijn 2013 budget om in de Formule 1 te blijven, Kamui zou bij Marussia kunnen aankloppen.

HRT

HRT heeft zich niet ingeschreven voor het 2013 seizoen Formule 1 omdat er geen koper kon worden gevonden. Er is nog niets bekend over het personeel, HRT zal in ieder geval niet door menig gemist worden.Categorie