Loeb 9e keer wereldkampioen 1 minute leestijd

Sebastien Loeb WRC France 2012
Met zijn 75e zege, bezegelde Sebastien Loeb in Frankrijk zijn 9e wereld titel in het WRC. De met name laatste dag was door zware regenval erg listig, de fransman ging van het gas, een overwinning was niet niet nodig om de zege veilig te stellen, toch wist hij het snelst de rally af te werken. Het was een emotioneel moment toen Loeb bij de finish aankwam in Haguenau, wat namelijk ook zijn woonplaats is.

Aquaplaning
Alle coureurs hadden last van de weersomstandigheden, het niet halen van een bocht was reëel door staand water en modder op de proeven. Jari-Matti Latvala kon Loeb nog bijhouden in de eerste dag, het gat dat door een fout ontstond op dag 2 kon hij op de zondag niet meer inhalen, hij moest 15 seconden toegeven op de wereldkampioen.

Cijfers
Sebastien Loeb begon in 1999 zijn rally carriere, en wist uit 162 starts 75 rally’s te winnen, met als beste resultaat de Rally van Corsica in 2005, waar hij de snelste tijd wiste te zetten op alle proeven. In totaal wist hij 1525 WK punten bij elkaar te rijden, ook is hij recordhouder met 6 overwinningen op rij.

Uitdaging
De 38-jarige coureur is samen met navigator Elena bezig met zijn laatste WRC seizoen, in 2013 zal hij 3 of 4 rally’s meedoen. Hij zal in ieder geval verschijnen aan de start in de seizoensopener te Monaco, verder zal hij zich richten op een nieuwe uitdaging, een overstap naar de toerwagens is waarschijnlijk.



Categorie