Computer krijgt rijbewijs 1 minute leestijd

Autonoom rijdende Toyota Prius
Google is al enige tijd bezig met het realiseren van een autonome auto, diverse tests (foto voorbeeld in de Taco Bell Drive) hebben nu geleid tot de eerste auto met een rijbewijs. In de Amerikaanse staat Nevada, is de auto uitgerust met een herkenbare rode kentekenplaat. De toekenning is mogelijk gemaakt door een aanpassing van de wetgeving eerder dit jaar.

Examen
In een artikel enige maanden geleden, schreven wij al over de toekomst van de auto, waar het autonoom rijden een groot onderdeel in is. Voor de toekenning van het rijbewijs, moest de auto een examen afleggen, om te zien hoe de besturing zou functioneren in alledaagse verkeerssituaties. Zelfs ‘The Strip’ in Las Vegas maakte onderdeel uit van dit examen. De auto met rijbewijs is een voorbode van meer voertuigen en bedrijven die een aanvraag hebben ingediend, of overwegen.Categorie(ën)