Nieuwe G-klasse officieel 1 minute leestijd

Mercedes-Benz G350 CDI BlueTec 2012
Ondanks geruchten dat Mercedes-Benz zou stoppen met de G-klasse, blijft de auto nog gewoon in productie, met updates. De auto is al sinds 1979 in productie en krijgt nu de 2012 update met nieuwe motoren, het comand-systeem en interieur details zoals de tellers en de hoge plaatsing van het LCD Display. Voor de AMG versie is gekozen voor de nieuwe 5.5 liter Bi-Turbo V8 63 AMG en het 6 liter Bi-Turbo v12 65 AMG topmodel. Tijdens de Beijing Motorshow wordt de auto voor het eerst getoond aan het publiek, of ook de AMG’s worden gepresenteerd is nog een verrassing.

Finese
Hoe moeilijk het is om te praten over finesses als het gaat over de G-klasse, de enige auto die direct kan concurreren met de Land Rover Defender, die ook al decennia in productie is. Het karakter van de historie is van buiten gezien ongewijzigd, de basisvorm blijft hetzelfde met als enig opmerkelijk verschil de LED dagrijverlichting. De spiegels hebben de nieuwe design kenmerken gekregen en de auto staat op stijlvol 20″ lichtmetaal.

Bruut
Ondanks dat de auto niet in volume verkoopt, heeft AMG de moeite genomen om 2 modellen in de productie te nemen. De G63 AMG krijgt de bekende 5.5 liter bi-turbo V8, goed voor 544 pk het G65 topmodel heeft 612 pk en 1000 Nm maximaal koppel. Om de auto nog exclusiever te maken, is de auto in een aantal markten niet beschikbaar, waaronder die van de VS en het VK. De ‘standaard’ 5 liter V8 motor is overal leverbaar, voor de dieselaars is er de G350 Bluetec met 211 pk en 540 Nm.



Categorie(ën)