Beche en Thiriet winnen seizoensopener 1 minute leestijd

ELMS 6H de castellet Circuit Paul Ricard 2012
De eerste race van de ELMS op het voormalig Le Castellet, nu HTTT circuit Paul Ricard is gewonnen door Mathias Beche en Pierre Thiriet van TDS Racing met een Oreca Nissan. Het team stond op de Pole Position maar liet zich aftroeven door de Nederlandse debutant Yelmer Buurman van Status GP Lola. Het deelnemersveld was uiterst klein met slechts 21 auto’s.

3 kanshebbers
Tijdens de race was er strijd voor de koppositie door 3 teams, die van Mathias Beche en Pierre Thiriet in de TDS Racing Oreca-Nissan, het team van Sebastien Loeb met een vergelijkbare auto en de Status Lola B12/80 Coupe van Buurman / Dean Stirling / Alexander Sims. Regerend kampioen Greaves Motorsport kende een ongelukkige race met de Zytek-Nissan. Een lange pitstop voor een bodywork-reparatie en een stop&go penalty die volgde, liet het team finishen als 4e.

Andere klasses
In de exclusieve Ferrari 458 Italia GTE Pro divisie ging de overwinning naar het JMW team met coureurs Jonathan Cocker en James Walker. In de LM GTE Am klasse wonnen Marc Goossens en Maxime Soulet ondanks stuurbekrachting problemen in de Porsche 911 RSR.Categorie