i8 Spyder in NY of Beijing 1 minute leestijd

BMW i8 Concept Spyder
Bij welke motorshow BMW zijn i8 Spyder Concept wil presenteren, is nog onduidelijk, de Bejing Motorshow en New York Motorshow zijn kanshebbers voor het podium. De dakloze plugin hybrid is het derde ‘i’-concept na de i3 en i8 Coupé. De auto heeft een totaal vermogen van 354 pk, de voorwielen worden aangedreven door een elektromotor, de achterwielen door een 3-cilinder turbo motor met 223 pk.

Prestaties
Het concept model heeft een totaal gewicht 1630 kg, het zware gewicht van het accu-pack wordt gecompenseerd door lichte materialen zoals carbon-fiber en alumunium. Door de centrale plaatsing van de accu’s, behoudt de auto een ideale gewichtsverhouding van 50:50. De auto accelereert binnen 5 seconden naar de 100 km/h en is begrensd op een topsnelheid van maximaal 250 km/h. Het verbruik is ook een topprestatie van BMW, dit is slechts 3 liter op 100 km. De auto zal waarschijnlijk zijn uitgerust met KERS en is in 1 uur 25 minuten opgeladen.

Anders
De auto oogt inmiddels minder futuristisch als de eerst gepresenteerde i8 Concept Coupé, mede door het gebruik van warmere kleuren in het interieur. Naast een nieuw kleuren-palet is de wielbasis van de auto gekrompen en is de auto uitgerust met Swivel-doors, zoals op de Mercedes-McLaren SLR.

Productie
De i8 Concept heeft transparante deuren en een studie interieur, de nieuwe Spyder geeft een beter beeld van de productie versie. In 2014 wordt de coupé gepresenteerd, de Spyder volgt een jaar later.

[nggallery id=47]



Categorie(ën)