VAG druk met plug-in Hybrid 1 minute leestijd

Volkwagen Golf eMotion
Op de autosalon heeft Volkswagen al een aantal geheimen verklapt over de aankomende modellen, met een hoog plug-in gehalte. Daarvoor heeft Volkwagen MQB platform ontwikkeld, de eerste auto moet in 2013 zijn opwachting maken, de e-Golf. Ondertussen werkt Audi aan elektrische varianten van de A3 en A4 die op hetzelfde MQB platform staan als de Golf.

Platformen
Niet alleen de Golf kan uit de voeten met de elektrische Plug-in Hybrid aandrijving die goed is voor een actieradius van 150 km, ook de Passat, Jetta en een elektrische Up! zouden in de pijplijn zitten. Daarnaast wordt met de kennis opgedaan met de Porsche Cayenne Hybrid een elektrische aandrijving voor de Q7 SUV.  Ook Porsche komt met een nieuwe Plug-in Hybrid, de variant van de Panamera wordt verwacht vanaf 2014.

XL1
Er wordt niet alleen gewerkt aan bestaande modellen, Volkswagen test momenteel een productie versie van de XL1 concept, een elektrische auto met 2-cilinder TDI. De auto ziet er sportief en futuristisch uit maar is niet groter dan de Volkswagen Polo. Mede door deze aërodynamische styling kan de auto een verbruik halen van circa 1 op 100 km.



Categorie(ën)