Agera R sneller dan Veyron 1 minute leestijd

Koenigsegg Agera R Gen II Christian von Koenigsegg

De Bugatti Veyron draait al wat jaren mee, als de snelste productie auto van het moment, tot gisteren. Koenigsegg presenteerde de tweede generatie (2013) Agera R, de motor heeft nu 1170pk gekregen, wat goed is voor een topsnelheid van 439 km/h. Een belangrijke innovatie is de volledig uit Carbon-Fiber gefabriceerde holle velgen wat 20 kg bespaart, maar belangrijker, drastisch minder ongeveerd gewicht.

E85
De specificaties gelden voor als de tank is gevuld met Bio-Ethanol, met benzine produceert de motor 960 pk. Daarom behoudt Bugatti vooralsnog het snelheidsrecord, wat waarschijnlijk niet lang meer gaat duren. Net als de tevens dit jaar gepresenteerde Bugatti Vitesse is het dakpaneel af te nemen.

Aanpassingen
De tweede generatie Koenigsegg is onder andere te herkennen aan een nieuwe front-splitter, winglets op de voorbumper en een nieuwe lichtgewicht uitlaat. Het motormanagement is aangepast om de motoraanpassingen te benutten en Stability Control is standaard. Samen met veren specialist Öhlins Racing is een unieke triplex-vering setup gecreëerd wat de handling van de auto sterk verbeterd.

[nggallery id=30]Categorie(ën)