Wolf Nathan en Jaap van Lagen winterkampioen 2 minutes leestijd

WEK Jaap van Lagen Wolf Nathan V8 Star MAD Racing

Tijdens de Final 4 race op het Circuit Park Zandvoort werd het Winter Endurance Kampioenschap beslist. De race werd gewonnen door David Hart en Hoevert Vos in de V8 Star van het Mad & Daring Racing Team, Wolf Nathan en Jaap van Lagen van hetzelfde MAD team wisten het kampioenschap zeker te stellen. De kampioenen werden geplaagd door technische problemen maar wisten in de kwalificatie de Pole Position te behalen.

MAD onderonsje
De eerste rij voor de finale race werd bezet door het MAD Racing Team, de equipe van Wolf Nathan en Jaap van Lagen hadden een voorsprong te verdedigen voor het Divisie II team van Rob de Laat en Theo de Prenter in de BMW 320d. In het begin van de wedstrijd was het een strijd om de koppositie tussen de 2 MAD Racing Team auto’s en de Radical en Porsche GT2 RS wagens. Na de eerste neutralisatie wist David Hart optimaal te profiteren en de koppositie over te nemen en te behouden.

Divisie II
De equipe van Jan Storm sr. en jr. liep goed in het begin van de wedstrijd, met een leidende positie. Later in de strijd werd het team getroffen door pech waardoor ze de race moesten opgeven. De Ymor Z3 M gerund door Bas Koeten Racing vloog bij het opkomen van het rechte stuk van de baan en was onherstelbaar beschadigd. De winst in de Final 4 ging naar de BMW 320d bestuurd door Rob de Laat en Theo de Prenter, ze kwamen daarmee 4 punten tekort voor het kampioenschap.

Podium
Na 4 uur racen hadden David Hart en Hoevert Vos een voorsprong van 12 seconden op de 2e MAD Racing Team V8 Star, de 3e plek ging naar Kees Bouhuys, Jürgen Albert en Sebastiaan Bleekemolen met de Sotrax Albert Motorsport Porsche GT2 RS. Ze kwamen op 4 rondes achterstand over de finish in Zandvoort, 3e in het kampioenschap werd de equipe van Michael Tischner, Ulrich Beder en Matthias Tischner.