Sales Record voor Rolls Royce 1 minute leestijd

Rolls_Royce_Sales_Record

Voornamelijk de Aziatische markt heeft ervoor gezorgd dat Rolls Royce een nieuw verkoop-record heeft behaald in zijn 107-jarig bestaan. Er werden bijna de helft meer auto’s verkocht in het verre oosten, in Duitsland en Rusland verdubbelde zelfs de verkoop. Rolls Royce groeide met ruim 30% en wist 3.538 auto’s te verkopen. Het vorig record dateerde uit 1978 toen er 3.347 auto’s uit de gezamenlijke Rolls Royce en Bentley fabriek rolde.

Uitbreiden
Tijdens de persconferentie werd ook de koninklijke trouwerij aangehaald als een van de hoogtepunten in 2011. Het koninklijk paar en diverse leden van de familie werden in een Rolls Royce naar de Westminster Abbey gebracht. Directeur Torsten Müller-Ötvös melde verder dat de productie faciliteit in Goodwood uitgebreid moet worden om aan de internationale vraag te kunnen voldoen. Ook doet hij plannen uit de doeken om het modellen gamma verder uit te breiden, waarmee in dit jaar het record weer kan worden verbroken.

Oubollig
Rolls Royce is een merk met Heritage dat wel meegaat met de tijd en verjongt. Vorig jaar is de Customisation iPad-App gelanceerd, waarmee je zelf een Roller kan samenstellen. De gemiddelde leeftijd van Rolls eigenaren in Azië ligt tussen de 30 en 40 jaar, en 10% van de bestuurders wereldwijd is tegenwoordig vrouwelijk.Categorie(ën)