Verslag Mille Miglia 2012 2 minutes leestijd

Mille-Miglia-2012-147
La corsa più bella del Mondo, de mooiste rally van de wereld die voert van Brescia naar Rome en terug. Een bijzonder exclusief feestje waar elk jaar meer dan 1000 aanmeldingen voor binnenstromen, maar slechts 384 worden toegelaten. 2thetrack volgde deze historische rit, in beeld en geluid want geur, sfeer en trillingen kunnen we nog niet vastleggen.

Ervaring
In de wereld zijn er slechts een handvol rally’s waar men aan kan deelnemen dat alles in zich heeft, een juiste mix van deelnemers, de mooiste wegen door het landschap en historie, de Mille Miglia heeft alles in zich. De ervaring valt zo niet in een zin te vatten, toch is er iets dat alleen de Mille Miglia typeert en dat is de beleving van de Italianen. Honderdduizenden mensen staan langs de route om de deelnemers te begroeten, aan te jagen of toe te zingen. Het is een volksfeest dat soms wat lijkt op hoe wij koninginnedag vieren. Klasjes kinderen krijgen vlaggetjes en juichen onder begeleiding van de juf de auto’s toe, zo wordt de traditie overgedragen aan de jongste generatie.

Ramp
Dit jaar was in veel opzichten een bijzondere editie, zo is het dit jaar voor het laatst dat MAC het feest organiseert en gebeurtenissen in Italië zorgde voor een moment van reflectie bij de finish. Zondag ochtend rond 4 uur werd het gebied rond Bologna opgeschikt door een zware aardbeving van 6,0 op de schaal van richter. Zeker 5 doden zijn er te betreuren en honderden miljoenen aan schade. Tijdens de ceremonie in het Theatro Grande werd met een minuut stilte het medeleven betuigd aan de getroffenen.

Feest
Het feest in Italië verdient meer aandacht dan 1 artikel van 300 woorden, ongeveer 3 uur aan ruw video materiaal wordt nu verwerkt. Verwacht in de aankomende periode video’s van de dagen en automerken op de mooiste rally van de wereld.Categorie