Bentley Bentayga is meest luxe SUV op de IAA 2 minutes leestijd

Bentley Bentayga IAA Frankfurt 2015-16
Eén van de meest geanticipeerde lanceringen van deze IAA is zonder twijfel de Bentley Bentayga, het debuut van een ultra-luxe SUV. Na de EXP 9 F zijn de ontwerpers duidelijk terug gegaan naar de tekentafel om een auto te tekenen die meer ingetogen, maar toch typisch Bentley is. Volgend jaar gaat de auto in productie, een Nederlandse prijs is nog niet bekend, in Engeland verwacht Bentley £160,200 voor de wagen.

Luxe SUV
Natuurlijk wil Bentley zich in het SUV segment onderscheiden door een hoge mate van personalisering, bovenop de al zeer ruime keus uit kleuren, materialen en technologie. Een paar opvallende opties; een Breitling Tourbillion klok, a £ 150.000, de ruim bemeten picknick set in de kofferbak (die ongetwijfeld ook voor de hoofdprijs wordt aangeboden), en Responsive Off-Road Setting wat de auto geschikt moet maken voor het betere off-road rijden. Al dat moois legt wel een groot gewicht in de schaal, in de basis weegt de wagen 2.422 kg.

Nieuwe W12
Al sinds jaar en dag werkt Bentley met de 6 liter W12 bi-turbo krachtbron. Voor de Bentayga is deze opnieuw ontwikkeld, nu goed voor een vermogen van 608 pk / 900 Nm koppel. De 8-traps versnellingsbak geeft de auto een acceleratie naar 100 km/h in 4,1 seconden, topsnelheid, 1 km/h boven de magische 300 km/h grens.

Off-Road
Luxe wagens hebben altijd een optielijst waar je U tegen zegt, bijna niets is standaard of basis. Bentley’s Drive Dynamics mode is wel standaard, maar niet compleet zonder het optionele Dynamic Ride. Dit systeem voorkomt het overhellen in de bochten, voor meer comfort en snelheid. Het eerder genoemde optionele Responsive Off-Road Setting valt ook onder ‘DD’ en is specifiek ontwikkeld om ruw terrein aan te kunnen. Al is het twijfelachtig dat eigenaren dit daadwerkelijk gaan doen.

Bestellen!!
De auto is per direct te bestellen, wat blijkbaar veel lui hebben gedaan in de lounge van Bentley, de productie voor het eerste jaar is al helemaal vol.Categorie(ën)